I bingohallen

Detta är solklart det mest traditionella sättet att spela bingo på idag och faktum är att en del gått tillbaka till det efter att ha spelat online. För även om man kan chatta i ett bingorum online och träffa människor så är det inte ett sammanhang och en mötesplats på samma sätt. För många människor är det viktigt att gå och spela bingo i en bingohall. En del har inget annat att hänga upp sin tillvaro på. Det kan vara ett sätt för dem att komma ut och träffa folk och få en tid att hålla sig till

De bingohallar som finns idag är ofta fräscha och renoverade, den gamla typen av inrökt hall med heltäckningsmattor existerar nästan inte längre. Istället är det ljusa rum och ofta ett väl ventilerat rökrum för dem som vill nyttja det. Man har nästan alltid ett anslutande fik där man kan ta en paus mellan spelen, träffa sina vänner, prata och fördriva tiden. Det är roligt och spännande att spela i en bingohall. Dock är det kanske inte så många unga människor som spelar på detta sätt längre. Man ska ha tiden att gå dit och därför består klientelet kanske mest av människor som inte arbetar heltid av en eller annan anledning.

Även om det betraktas som traditionellt bingospelande att spela i en hall är det numera väldigt datoriserat. Det är få ställen som har kvar systemet med bingobrickor i form av papperslappar och penna att markera med. Oftast sitter man och spelar på små dataskärmar som är kopplade till spelet. Det finns dock ett sätt kvar att spela bingo på där man verkligen kör den gamla skolan.

Bilbingo

Här är det bingobrickor i papper som gäller och helt traditionella duttpennor. Bilbingo kallas även för Drive-in bingo och hålls på parkeringar runt om i landet sommartid. Detta är verkligen ett nöje för hela familjen. Det är bara att packa in sig i bilen, köra dit, köpa brickor och parkera. Dragningen går till som vanligt och numren ropas sedan ut i stora högtalare så att alla kan höra dem.

Det brukar även finnas en hel del nöjen i anslutning. Man kan ofta köpa fika, spela på tombola och annat roligt. Det kan till och med finnas mindre karuseller för de små att roa sig med under spelet.